Smeulers adviseert oude club Feyenoord: 'Zou een goede aankoop kunnen zijn'

Smeulers adviseert oude club Feyenoord: 'Zou een goede aankoop kunnen zijn'

03-06-2023 08:01 Laatste update: 08:18
125

Ian Smeulers is enthousiast over een mogelijke transfer van Hugo Vetlesen naar Feyenoord. De 23-jarige linksback snapt dat zijn Rotterdamse oud-club bij de 23-jarige Noor is uitgekomen, vertelt hij in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Smeulers stond als speler van Sandefjord al meermaals tegenover Vetlesen, een 23-jarige middenvelder van FK Bodø/Glimt. "Ik heb ook gelijk even mijn research gedaan bij een ex-teamgenoot van hem", stelt de geboren Rotterdammer in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Hoe hij als speler is en ook als persoon. Hij was heel erg over hem te spreken."

Wedden

Meer odds

Feyenoord heeft volgens Het Laatste Nieuws al een mondeling akkoord bereikt met Vetlesen, die zo'n 6,5 miljoen euro moet kosten. Ook Club Brugge zit echter achter hem aan. "Het is een nummer acht of nummer tien", weet Smeulers. "Technisch vaardig, goed aan de bal, veel loopvermogen en hij weet de juiste ruimtes te benutten", somt de verdediger op. "Verdedigend is hij agressief en weet hij goed vanuit zijn taak te spelen."

Smeulers geeft alvast een positief transferadvies. "Het zou een goede aankoop kunnen zijn voor Feyenoord." Hij denkt dat de stap bovendien te overzien is. "Qua niveau kun je Bodø een beetje met AZ vergelijken. De stap is niet heel groot, denk ik."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!