'Benfica trekt aan Kökcü: Feyenoord-captain gedroomde zomeraankoop Schmidt'

'Benfica trekt aan Kökcü: Feyenoord-captain gedroomde zomeraankoop Schmidt'

02-06-2023 10:23 Laatste update: 10:27
233

Benfica lijkt van plan te shoppen in de Eredivisie. Na AZ'ers Milos Kerkez en Vangelis Pavlidis wordt nu ook Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü - niet voor het eerst - nadrukkelijk in verband gebracht met de Portugese topclub.

Kökcü geldt volgens de Portugese krant A Bola als 'de meest gewenste zomeraankoop' van Roger Schmidt, die Benfica dit seizoen naar de Portugese landstitel leidde. De grootmacht uit Lissabon speelt daardoor volgend seizoen in de Champions League en dat is een belangrijke voorwaarde bij Kökcü's keuze voor een nieuwe club. Ook 1908.nl maakt melding van het nieuws.

Benfica zou nog steeds op zoek zijn naar een vervanger voor Enzo Fernández, die op de winterse Deadline Day voor 121 miljoen euro naar Chelsea vertrok. De achttienjarige João Neves ontwikkelde zich sindsdien stormachtig, maar Schmidt zou het liefst nog een 'externe oplossing' naar Lissabon willen halen. Kökcü (22) past in de profielschets.

Duidelijk is dat Kökcü na het veroveren van de landstitel met Feyenoord openstaat voor een transfer. "Als de juiste club komt, denk ik dat ik deze zomer wel een stap wil maken", liet hij de afgelopen weken meermaals optekenen. Benfica heeft nog geen formeel bod uitgebracht. Verschillende clubs uit de Premier League liggen op de loer.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!