VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsbuiten

3 juni - 09:00
44

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste rechtsbuiten? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
Na avonturen in de jeugd van Ajax, PSV, Barcelona en Liverpool stelde Adekanye zich dit seizoen dan echt voor aan het Nederlandse publiek. Go Ahead pikte hem op bij Lazio en in Deventer groeide hij uit tot een handenbinder, die ook nog eens zes keer scoorde en vier assists gaf.

Vaclav Cerny (FC Twente)
Het blessurespook heeft hij definitief achter zich gelaten en Cerny is fitter dan ooit. Dat is terug te zien in zijn prestaties. De Tsjech was dit seizoen één van de grote smaakmakers bij Twente. Hij dribbelde, creëerde en scoorde er op los in Enschede met dertien goals en elf assists.

Vito van Crooij (Sparta)
Net als Cerny haalde Van Crooij zowel qua doelpunten als assists de dubbele cijfers. Mede door zijn uitstekende traptechniek was hij uiteindelijk goed voor twaalf treffers en elf assists. Daarmee had hij een aanzienlijk aandeel in het successeizoen van Sparta.

Mohammed Kudus (Ajax)
De laatste weken viel er wel wat aan te merken op zijn defensieve arbeid, maar Kudus maakte dit seizoen vaak het verschil voor Ajax met zijn individuele klasse. Hij was goed voor elf goals en drie assists. De Ghanees hoopt zijn geluk nu in de Premier League-top te gaan beproeven.

Jens Odgaard (AZ)
AZ telde, een voor Alkmaarse begrippen, forse transfersom voor hem neer, maar zal daar geen spijt van hebben gehad. Voor iemand van bijna 1.90 meter is Odgaard opvallend technisch. Bovendien heeft de Deen een uitstekend schot. Het hielp hem aan negen goals en vier assists.

Ole Romeny (FC Emmen)
Met elf treffers werd Romeny overtuigend topscorer van FC Emmen. Het is een zeer respectabel aantal bij een club die tegen degradatie strijdt. Hij geniet dan ook belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland. Een stap lonkt in de zomer.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelders