Van Hooijdonk woedend: 'Het recht hem aan de hoogste boom op te hangen'

Van Hooijdonk woedend: 'Het recht hem aan de hoogste boom op te hangen'

02-06-2023 14:10 Laatste update: 12-06-2023 14:59
202

Pierre van Hooijdonk is niet onder de indruk van de excuses die hij kreeg van de jongen die een racistisch bericht over hem op Instagram had geplaatst. De verontschuldiging kwam binnen bij sc Heerenveen, die de mail doorstuurde naar de oud-spits.

"Maar dat vind ik te makkelijk. Dit is mosterd na de maaltijd, en ook vanachter het toetsenbord. Als je een vent bent, stap dan in de auto en kom naar me toe", zegt Van Hooijdonk tegen het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

De voormalig international deelde uit woede een screenshot van het racistische bericht. Ook plaatste hij een link naar het account van de dader. "Ik vind het een heel laffe, schijnheilige streek. Dat je met me op de foto gaat en er dan dit mee doet. Als iemand zo dom is om dat uit eigen naam te doen, vind ik dat ik het recht heb om voor eigen rechter te spelen en hem aan de hoogste boom op te hangen."

"Ik sta nog steeds achter mijn reactie", vervolgt Van Hooijdonk, die veel steun ontving. "Iedereen wil af van de social-media-terreur waar we steeds meer mee te maken krijgen de laatste tijd." Desondanks overwoog hij niet om aangifte te doen, omdat hij denkt dat het weinig effect zou hebben. "We hebben ook stadionverboden die we blijkbaar niet kunnen handhaven. We zijn hier in Nederland sowieso niet zo goed met het hard aanpakken van dit soort dingen. Dat doen we te slap, te flauw. En ik denk dat we daar niet beter van zijn geworden."