'Bosz heeft met Brands en Stewart samengespeeld, ze kennen elkaar wel'

'Bosz heeft met Brands en Stewart samengespeeld, ze kennen elkaar wel'

02-06-2023 14:56
64

Björn van der Doelen schuift Phillip Cocu en Ron Jans naar voren als mogelijke nieuwe trainers van PSV. De voormalig middenvelder stelt dat de twee uitstekend bij de Eindhovense club passen.

"Door mijn hoofd schoot Phillip Cocu", zegt Van der Doelen in de Skiete Willy Podcast over de opvolging van Ruud van Nistelrooij. "Iemand terughalen schijnt zelden goed uit te pakken, maar ik heb een zwak voor hem. Sowieso als persoon. Als trainer heeft hij kritiek gehad vanwege de speelwijze, maar je kunt niet anders zeggen dan dat hij het heel goed heeft gedaan", doelt hij op de drie landstitels die PSV onder Cocu veroverde.

Van der Doelen ziet nog een andere kandidaat in de Eredivisie. "Ik heb ook een zwak voor Ron Jans. Ik vind het een heel leuke vent. Ik denk dat hij qua persoon wel bij PSV past." De 64-jarige oefenmeester leidde FC Twente dit seizoen naar een knappe vijfde plaats in de Eredivisie.

Clubwatcher Marco Timmer oppert Peter Bosz. "Hij heeft ervaring, dat is wel belangrijk nu. Hij heeft met Marcel Brands samengespeeld bij RKC en met Earnest Stewart bij NAC Breda. Ze kennen elkaar wel."