Knutsen gelinkt aan Ajax: 'Verbaast me niets dat hij in aanmerking komt'

Knutsen gelinkt aan Ajax: 'Verbaast me niets dat hij in aanmerking komt'

3 juni - 06:36 Laatste update: 06:43
49

Ian Smeulers denkt dat Kjetil Knutsen een geschikte trainer voor Ajax is. De Nederlandse linksback van het Noorse Sandefjord Fotball speelde meermaals tegen het FK Bodø/Glimt van de 54-jarige oefenmeester en vertelt in #DoneDeal van VoetbalPrimeur over de gelijkenissen tussen die club en Ajax.

Knutsen wordt momenteel genoemd bij Ajax als mogelijke opvolger van John Heitinga. Ook PSV zou de Noorse oefenmeester in het vizier hebben. "Hij is drie of vier jaar geleden ontslagen bij Åsane, een club die uitkomt op het tweede niveau in Noorwegen", begint Smeulers in de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Daarna vertrok de oefenmeester naar FK Bodø/Glimt. "Dat was toen ook nog een kleine club. Knutsen heeft daar echt iets moois neergezet. Hij werd kampioen en speelde Europees voetbal. Het is heel knap wat hij heeft gedaan."

Volgens Smeulers, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, speelt Bodø/Glimt gestructureerd. "Het is duidelijk wat het plan is. Het verbaast me niets dat hij in aanmerking komt bij Nederlandse topclubs. Ze spelen dynamisch voetbal met hoge pressing. Eigenlijk de Nederlandse school. Geen lange ballen, er zit gewoon echt voetbal in."

Donderdag werd bekend dat Sven Mislintat, technisch directeur van Ajax, op zoek gaat naar een nieuwe trainer. Hij liet weten met Knutsen te hebben gesproken 'over verschillende onderwerpen'.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s