Ajax maakt speler en talent van het jaar bekend: Berghuis volgt Martínez op

Ajax maakt speler en talent van het jaar bekend: Berghuis volgt Martínez op

02-06-2023 15:40
139

Steven Berghuis is verkozen tot Speler van het Jaar bij Ajax. Kenneth Taylor is uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De 21-jarige middenvelder is gekozen door de technische staf en kreeg de Marco van Basten Award uit handen van John Heitinga.

Berghuis, die door de fans is verkozen, is de opvolger van Lisandro Martínez, die vorig jaar met de prijs aan de haal ging. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller speelde dit seizoen 42 officiële duels. Daarin kwam hij tot elf goals en evenzoveel assists. Dennis Bergkamp won in 1993 de eerste editie. In de jaren erna legden meer Edwin van der Sar, Wesley Sneijder, Luis Suárez en Jasper Cillessen beslag op de prijs. 

Taylor volgt Jurriën Timber op, die de prijs vorig jaar won. Dit seizoen kwam de multi-inzetbare middenvelder in 44 officiële optredens tot negen doelpunten en vier assists. In het seizoen 2021/2022 maakte Taylor voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van Ajax. Op 22 september vorig jaar maakte hij zijn interlanddebuut voor het Nederlands elftal.