Feyenoord bevestigt langer verblijf: 'Blij dat ik mijn bijdrage heb geleverd'

Feyenoord bevestigt langer verblijf: 'Blij dat ik mijn bijdrage heb geleverd'

02-06-2023 17:41 Laatste update: 18:01
49

Timon Wellenreuther blijft Feyenoord trouw. De 27-jarige doelman, die dit jaar werd uitgeleend door RSC Anderlecht, tekent in Rotterdam-Zuid een contract voor twee seizoenen.

Feyenoord heeft de koopoptie gelicht. Hoewel Wellenreuther op papier de tweede doelman was in het kampioensjaar van de Rotterdammers, speelde hij een belangrijke rol. Toen eerste keus Justin Bijlow over een langere periode aan de kant stond met een blessure, onderscheidde de Duitser zich tegen onder meer Ajax en Sparta Rotterdam.

"Het is zowel voor Feyenoord als voor mij persoonlijk een bijzonder mooi en goed seizoen geweest", zegt Wellenreuther op de clubkanalen van Feyenoord. "Ik heb hier snel mijn draai kunnen vinden en ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren toen ik de kans kreeg. Ik kijk ernaar uit de stijgende lijn na de zomerstop samen door te trekken."

In navolging van de contractverlenging van Wellenreuther gaat Feyenoord werk maken van het behoud van Sebastian Szymanski. De Poolse middenvelder is eigendom van Dinamo Moskou, maar mag door de nieuwe regelgeving van FIFA opnieuw verhuurd worden.