'Heitinga heeft zich heel erg eenzaam gevoeld, hij kon op niemand een beroep doen'

'Heitinga heeft zich heel erg eenzaam gevoeld, hij kon op niemand een beroep doen'

02-06-2023 18:43
120

John Heitinga heeft zich eenzaam gevoeld als trainer van de hoofdmacht van Ajax. De Amsterdammers maakten eerder deze week bekend niet verder te gaan met de 39-jarige oefenmeester.

Heitinga werd halverwege afgelopen seizoen, na het ontslag van Alfred Schreuder, van Jong Ajax overgeheveld naar Ajax 1. Na vier maanden moet hij het veld ruimen. Clubwatcher Mike Verweij weet dat Heitinga zich te weinig gesteund voelde door de clubleiding. "Wat je hoort, is dat hij zich heel erg eenzaam heeft gevoeld", zegt hij in de Kick-Off Voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Hij had het gevoel dat hij er helemaal alleen voor stond en dat hij op niemand een beroep kon doen", vervolgt de journalist. "Erik ten Hag kon dat wel bij Marc Overmars. Iedere trainer wens zich een Marc Overmars. Dat zie je aan Mark van Bommel bij Royal Antwerp FC."

Verweij is niet verrast dat Heitinga niet heeft kunnen overtuigen. "Ik vind wel dat er argumenten zijn waarom hij minder gepresteerd heeft: geen eigen voorbereiding, geen eigen selectie, geen eigen staf", somt hij op.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!