Ten Hag pareert treble-vraag: 'Het gaat niet zozeer om hen afstoppen'

Ten Hag pareert treble-vraag: 'Het gaat niet zozeer om hen afstoppen'

02-06-2023 19:29
11

Erik ten Hag kijkt uit naar de FA Cup-finale tegen Manchester City. De Nederlandse manager staat zaterdag voor de tweede keer in zijn debuutseizoen bij Manchester United in een eindstrijd op Wembley.

City ligt op koers om de treble te pakken. Op het persmoment van vrijdag wordt Ten Hag daarmee geconfronteerd. "Wij willen een prijs winnen, het gaat niet zozeer om hen afstoppen", antwoordt hij. "Het gaat erom dat wij een geweldige kans hebben een beker te winnen."

Ten Hag erkent dat City een geweldig seizoen, waarin de landstitel al werd gepakt, doormaakt. "Ze doen het fantastisch", aldus Ten Hag. "Ze spelen erg goed voetbal, dus ze verdienen te staan waar ze staan. Maar ik kijk liever naar onszelf, naar waar wij staan. Ik denk dat we veel progressie hebben geboekt dit jaar, we zijn op de goede weg, en deze zomer hebben we de kans om nieuwe doelen te gaan stellen."

De Nederlander gelooft er niet in dat de finale het verschil tussen United en City gaat aantonen. "Je hebt meer nodig, ik trek die conclusies op basis van een heel jaar, maar dan nog: dit is een geweldige krachtmeting. We hebben een goed seizoen gehad, deze wedstrijd biedt een kans om er een héél goed seizoen van te maken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!