'Benfica komt in zoektocht naar nieuwe back uit bij Alba, ook Kerkez nog in beeld'

'Benfica komt in zoektocht naar nieuwe back uit bij Alba, ook Kerkez nog in beeld'

02-06-2023 20:15
29

Jordi Alba is in beeld bij Benfica om de naar Bayer Leverkusen vertrokken Alejandro Grimaldo op te volgen. De 34-jarige Spanjaard nam onlangs afscheid afscheid bij FC Barcelona en zou door trainer Roger Schmidt als goed alternatief worden gezien voor AZ-back Milos Kerkez. 

Leverkusen maakte halverwege vorige maand de komst van Grimaldo wereldkundig. Kampioen Benfica is nu dus naarstig op zoek naar een nieuwe linkervleugelverdediger. Eerder maakte het Portugese Record al bekend dat de Portugese grootmacht concrete interesse heeft in Kerkez, die een uitstekend seizoen achter de rug heeft bij AZ. 

De Alkmaarders verlangen naar verluidt echter twintig miljoen euro voor de Hongaar, die al de eerste gesprekken heeft gevoerd met Benfica. Mocht die overstap geen doorgang vinden, dan ziet de club Alba als een goed alternatief. Dat melden diverse media, waaronder A Bola.

Alba is transfervrij nadat hij vorige maand besloot de deur achter zich dicht te trekken bij Barcelona. De linksback zou overigens ook in de belangstelling staan van Internazionale, dat op 10 juni de Champions League-finale speelt tegen Manchester City. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!