Ramos volgt voorbeeld van Messi en kondigt na twee jaar afscheid aan bij PSG

Ramos volgt voorbeeld van Messi en kondigt na twee jaar afscheid aan bij PSG

02-06-2023 22:26 Laatste update: 23:00
58

Sergio Ramos heeft aangekondigd te vertrekken bij Paris Saint-Germain. De 37-jarige Spaanse verdediger verlengt zijn aflopende contract niet en maakt zich op voor een nieuwe uitdaging. 

Ramos speelde zestien jaar bij Real Madrid, alvorens hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar PSG. Daar kwam hij samen te spelen met Lionel Messi, die op zijn beurt overkwam van FC Barcelona. 

In zijn eerste jaar in de Franse hoofdstad speelde Ramos, mede door blessureleed, lang niet alle wedstrijden. Dit seizoen was hij een belangrijke schakel voor de landskampioen. Hij speelde 44 duels en trekt zaterdagavond tegen Clermont voor het laatst een PSG-shirt aan. 'Morgen neem ik afscheid van een fase in mijn leven. Ik weet niet op hoeveel plaatsen je je thuis kunt voelen, maar zonder twijfel zijn PSG, de fans en Parijs een van hen voor mij geweest', zo laat hij weten in een persoonlijk bericht.

'Bedankt voor twee speciale jaren waarin ik in elk mogelijke competitie heb mogen spelen en alles heb kunnen geven. Ik zal nieuwe uitdagingen aangaan, ik zal andere kleuren gaan dragen, maar eerst, en voor het laatst: Allez Paris!', besluit Ramos, die volgens onder meer Fabrizio Romano interesse geniet van diverse clubs uit Saudi-Arabië.