Gullit kritisch op Tadic-aanpak Heitinga: 'Hij is toch een beetje gaan pleasen'

Gullit kritisch op Tadic-aanpak Heitinga: 'Hij is toch een beetje gaan pleasen'

2 juni - 23:26 Laatste update: 23:33
74

Ruud Gullit is van mening dat John Heitinga de afgelopen weken vaker Dusan Tadic naar de kant had moeten halen. De vertrekkend trainer kreeg deze week te horen dat hij niet door mag als eindverantwoordelijke bij Ajax

"Ik vind het wel jammer", aldus Gullit vrijdagavond bij het Ziggo Sport-programma Voetbal Café over het vertrek van Heitinga. "Ik denk dat hij aan heel veel dingen niets kon doen, er was veel aan de hand in het elftal. Toch denk ik dat hij had moet kiezen voor het beste elftal, en dat hij toch een beetje mensen is gaan pleasen."

Gullit doelt daarmee op aanvoerder Tadic, die ondanks zijn grote hoeveelheid assists en doelpunten ook veel kritiek kreeg dit seizoen. "Tadic heeft hij (Heitinga,red.) heel lang laten staan. Hij deed het gewoon niet. Op een gegeven moment ging hij gewoon niet meer goed spelen. Ik begrijp dat je hem het voordeel van de twijfel geeft, want dat verdient hij. Maar tot op een zekere hoogte."

De voormalig topvoetballer vindt dat Heitinga strenger had moeten zijn en Tadic vaker naar de kant had moeten halen. "Als hij in de wedstrijd niet goed is, dan haal je hem er uit. Niet omdat ik Tadic slecht vindt, maar om die kleedkamer mee te krijgen. En in die kleedkamer zat het niet helemaal goed."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s