'Heb hem al eerder genoemd voor Ajax, hij schoot alles kapot in België'

'Heb hem al eerder genoemd voor Ajax, hij schoot alles kapot in België'

03-06-2023 17:40 Laatste update: 08-06-2023 13:15
92

Paul Onuachu van Southampton zou de ideale spits kunnen zijn voor Ajax, wordt gesteld in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. De Nigeriaan doet in veel opzichten denken aan Sébastien Haller. 

"Deze jongen heeft echt alles voor een Ajax-spits, een type Haller", meent hoofdredacteur Dennie van Laar in de podcast van VoetbalPrimeur. "Haller kan misschien iets beter voetballen, maar hij is fysiek sterker. Hij is twee met één. Geef die balletjes maar en dat wordt lachen in de Eredivisie. Als je hem in de spits zet, ben je van het gezeik af."

De hoofdredacteur vervolgt: "Ik heb Onuachu al eerder genoemd. Hij schoot alles kapot in België. Hij ging voor achttien miljoen naar Southampton. Nul goals in elf wedstrijden, maar dat zegt niet alles, want ook Tadic schoot niet alles kapot daar."

Myron Boadu (AS Monaco), Joël Piroe (Swansea City) en Thijs Dallinga (Toulouse) zouden volgens adjunct hoofdredacteur Ruben Winkels een goede spits voor Ajax kunnen zijn. "Misschien Dallinga. Branco van den Boomen kan wellicht een goed woordje doen, maar hij is hartstikke duur. Hij heeft fantastische data in de zestien", aldus Winkels. 

Van Laar heeft nog een laatste speler in gedachte: Folarin Balogun van Stade de Reims. "De jongen die nu in de Ligue 1 twintig goals heeft gemaakt. Uitgeleend door Arsenal en wordt ook genoemd bij AC Milan. Wie hem oppikt is de winnaar van markt deze zomer."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!