Almere City naar finale play-offs na bizarre strafschoppenreeks tegen VVV

03-06-2023 19:32 Laatste update: 20:03
89

Almere City heeft ten koste van VVV-Venlo de finale gehaald van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Na het nemen van penalty's in het Yanmar Stadion was het de thuisploeg die aan het langste eind trok.

Na een 1-1 gelijkspel in Venlo was alles nog mogelijk in de halve finale van de play-offs. Alex Pastoor stuurde niet dezelfde spelers de wei in voor de belangrijke wedstrijd in Almere. Zo ontbrak Danny Post in de opstelling vanwege zijn rode kaart van dinsdag. VVV-trainer Rick Kruys koos wel voor dezelfde elf als in het heenduel.

Almere City was het eerste half uur de betere ploeg en kreeg al een aantal mogelijkheden. Doelpunten vielen er tot dusver nog niet. VVV-Venlo kwam er nog maar amper gevaarlijk uit. Dat veranderde in de tweede helft. Pastoor greep in en besloot Daan Huisman te vervangen door Soulyman Allouch. Nog geen vijf minuten later scoorde VVV de openingstreffer. Lance Duijvestijn kreeg de bal na een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en plaatste de bal keurig tussen de palen: 0-1.

Een kwartier na de 0-1 is het invaller Allouch die Almere op gelijke hoogte zette. De aanvaller krulde de bal voor de tot dusver onmachtige Venlose ploeg de kruising in. Direct daarna ging het echter wel mis. Edwin van de Graaf besloot het duel stil te leggen omdat een VVV-fan een beker bier op het veld gooide. Na een kwartier werd er weer gevoetbald in Almere.

Na negentig minuten voetballen werd er verlengd. In minuut 107 ontstaat er een grote kans voor de Limburgse club. Nick Venema brak plots uit en speelde de bal naar Özcan Yasar. Hij kreeg de bal na twee pogingen niet tussen de palen. Ook Venema haalde uit, maar zijn inzet werd gekeerd. In de verlenging werd er niet gescoord en dus moesten er strafschoppen genomen worden.

De penalty’s waren allesbehalve overtuigend. Zo werden de eerste vier penalty's niet benut. Duijvestijn was de eerste die raak schoot, terwijl Almere-doelman Nordin Bakker de strafschop van Brian Koglin keerde. Toen Kees de Boer de vierde penalty voor VVV miste, was het gedaan voor de Limburgers.