Inter boekt krappe overwinning en pakt tijdelijk tweede plek in Serie A

Inter boekt krappe overwinning en pakt tijdelijk tweede plek in Serie A

03-06-2023 20:25
4

Internazionale heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in de Serie A. In het uitduel met Torino, waar Perr Schuurs de hele wedstrijd speelde, werd nipt met 0-1 gewonnen. 

Inter begon zaterdag het duel met een achterstand van twee punten op SS Lazio en wist dat er gewonnen moest worden om nog een kleine kans te pakken op plek twee. Torino begon als nummer negen aan het duel. Bij Inter begonnen Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis.

De enige treffer van de wedstrijd viel na bijna veertig minuten spelen. Marcelo Brozovic kreeg ruimte om uit te halen en vond met zijn linkervoet de verre hoek. De voorsprong van Inter kwam niet meer in gevaar. Na ruim een uur spelen werd Samir Handanovic, die ruim een uur het doel mocht verdedigen, gewisseld. De sluitpost staat al elf jaar lang onder contract bij I Nerazzurri

Door de nipte overwinning staat Inter tijdelijk één punt voor op Lazio, dat later op de avond tegen Empoli speelt. Torino moet hopen dat concurrenten Monza en Bologna op de laatste speelronde geen punten pakken.