Emmen wint ook thuisduel van NAC en ontmoet Almere City in play-off finale

Emmen wint ook thuisduel van NAC en ontmoet Almere City in play-off finale

03-06-2023 21:50
92

FC Emmen heeft zaterdag ook het thuisduel met NAC Breda winnend weten af te sluiten in de halve final van de play-offs. Een geweldige knal van Richairo Zivkovic en Jasin-Anin Assehnoun was genoeg om de finale van de nacompetitie te bereiken. 

Emmen eindigde als nummer zestien in de Eredivisie en moest het in de halve finale van de nacompetitie opnemen tegen NAC. In Breda wisten de Emmenaren al met 1-2 te winnen, maar zaterdag ging het in eigen huis niet van een leien dakje. NAC kon in de eerste helft goed mee met de ploeg van Dick Lukkien en kreeg de nodige kansen, maar de ploegen gingen met de brilstand aan de thee. 

In het tweede bedrijf kwam Emmen sterker uit de kleedkamer en dat werd ook op het scorebord zichtbaar. Richairo Zivkovic kreeg na ruim een uur spelen de kans om te schieten en deed dat met verve: de bal viel hard via de linkerkruising binnen in het doel.

Emmen was na de openingstreffer los en kreeg meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen. De grootste kans was een afstandsschot van Ahmed El Messaoudi, die op de paal uiteenspatte. Ook Ole Romeny raakte de paal nog in de blessuretijd, maar de speler van Emmen stond buitenspel.

De voorsprong van Emmen kwam niet meer in gevaar, integendeel: Assehnoun schoot in de slotseconde heerlijk binnen. Emmen staat op 6 en 11 juni tegenover Almere City in de finale, dat eerder op zaterdag van VVV-Venlo won.