Lukkien nog één tweeluik door bij Emmen: 'Gingen onvoorstelbaar veel dingen mis'

Lukkien nog één tweeluik door bij Emmen: 'Gingen onvoorstelbaar veel dingen mis'

03-06-2023 23:30 Laatste update: 04-06-2023 10:43
52

Dick Lukkien mag nog één tweeluik aan het roer staan bij FC Emmen. De trainer is opgelucht dat de halve finale in de play-offs winnend werd afgesloten tegen NAC Breda.

Emmen won het onderonsje uiteindelijk met 2-0, maar had in de eerste helft grote moeite met de club uit Breda. Lukkien geeft toe dat het eerste bedrijf zomaar anders had kunnen verlopen. "Dat had een goal kunnen zijn. We kwamen met de schrik vrij", stelt Lukkien over de grote kans van Ezechiel Banzuzi tegenover ESPN. "En dan moet je maar afwachten hoe onze ploeg gaat reageren. We willen altijd onze ideeën uitvoeren, maar vandaag gingen er onvoorstelbaar veel dingen mis."

In de tweede helft stelde Emmen orde op zaken. Uiteindelijk wist de ploeg twee prachtige goals te maken. "We kwamen er best oké uit. De goal was bevrijdend, toen gingen we echt voetballen. Een kantelpunt? Voor mijn gevoel wel. Uiteindelijk was het ook wel verdiend en hadden we nog vaker moeten scoren."

De Emmenaren nemen het in de finale van de play-offs op tegen Almere City. Lukkien hoopt alvast een klein voordeel te hebben ten opzichte van de tegenstander. "De eerste voorsprong is genomen, want wij hebben geen verlenging hoeven spelen. Maar finales zijn alleen mooi als je ze ook gaat winnen." Lukkien wordt met ingang van volgend seizoen de hoofdtrainer van het dedegradeerde FC Groningen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!