Engelse media kraken 'klungelige' Weghorst na FA Cup-finale

Engelse media kraken 'klungelige' Weghorst na FA Cup-finale

04-06-2023 08:44 Laatste update: 12-06-2023 09:29
74

Engelse media zijn niet te spreken over het optreden van Wout Weghorst in de FA Cup-finale tegen Manchester City. De spits van Manchester United kreeg een kwartier voor het einde van de wedstrijd speelminuten, maar maakte geen goede indruk.

'Zijn klungelige invalbeurt toont perfect aan wat voor kloof de topclub moet overbruggen', aldus The Guardian. 'De spits kwam binnen de lijnen om de gelijkmaker te maken, maar onderstreepte alleen maar hoe groot het verschil is geworden. Manchester City bracht Phil Foden, Manchester United vestigde de hoop op Weghorst. Het verplaatsen van een groot en log object als Weghorst van de bank naar een voetbalveld is geen eenvoudige taak.'

The Times denkt dat City na de FA Cup-winst en het behalen van het kampioenschap de treble binnen gaat slepen. 'Niemand in Engeland kan ze stoppen, zelfs de rare grillen van de VAR niet. Alleen Inter staat nu nog tussen Pep Guardiola, zijn team en historie. Het was een demonstratie van pure honger en klasse van deze geweldige ploeg', schreef de krant. Manchester City speelt komende zaterdag de finale van de Champions League tegen Internazionale. 

De Daily Mail denkt ook aan een treble. 'De treble-droom van City leeft voort. Noch geschiedenis, noch emotie, noch de vurige gebeden van United-fans kunnen dit City-team stoppen. Ze zijn te goed en laten niets in de weg staan. Aan de oevers van de Bosporus wacht onsterfelijkheid', refereert de krant aan de finale van het miljardenbal die in Istanboel wordt afgewerkt.