'Ik zou Heitinga een ervaren assistent adviseren bij zijn volgende stap'

'Ik zou Heitinga een ervaren assistent adviseren bij zijn volgende stap'

4 juni - 09:11
62

Huub Stevens denkt niet dat Ajax en PSV de kwaliteiten van John Heitinga en Ruud van Nistelrooij hebben onderschat. Beide trainers sneuvelden bij de Eredivisie-topclubs, nadat ze eerder dit seizoen nog werden overtuigd klaar te zijn voor het grote werk. 

"Anders hadden ze er geen ervaren assistent naast gezet. Dat was niet zonder reden. En ik denk dat Van Nistelrooij nu, na een jaar PSV, misschien geen assistent meer nodig heeft. Heitinga zou ik dat nog wel adviseren bij zijn volgende stap", aldus Stevens in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalig coach van onder meer Schalke, PSV, Roda JC en PAOK weet dat spelers een echte leider nodig hebben. "Als je twijfelt, moet je die stap niet maken. Spelers hebben dat al snel door. Die willen een overtuigende leider zien aan wie ze zich kunnen optrekken. En dat is wel een les, want eigenlijk kunnen we concluderen dat ze het daarom niet hadden moeten doen en de verleiding gewoon hadden moeten weerstaan."

Volgens Stevens speelt geluk ook een grote rol. Hij wijst naar Alfred Schreuder, die ondanks zijn ervaring werd ontslagen bij Ajax. "Dat had ik niet verwacht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s