Galtier houdt bittere nasmaak over aan afscheidsduel Messi bij PSG

Galtier houdt bittere nasmaak over aan afscheidsduel Messi bij PSG

04-06-2023 09:56 Laatste update: 12:56
20

Christophe Galtier vond het uitfluiten van Lionel Messi bij zijn laatste wedstrijd voor Paris Saint-Germain tegen Clermont uiterst pijnlijk.

Toen de naam van Messi werd omgeroepen in het Parc des Princes, werd er luid gefluit door de supporters van de thuisclub. "Het is nooit leuk, maar het is niet anders, het hoort bij het trainersvak. Ik begrijp het gefluit. Ik accepteer het en ik kan ook niet anders. Dit is allemaal het resultaat van een erg zware aanpak door de media die ik heb mogen ervaren sinds ik coach van PSG werd. Desondanks eindig ik dit seizoen met veel trots. Ik ben nu een ander mens, een andere coach", aldus trainer Galtier in gesprek met Le Parisien.

"Dat gefluit vind ik erg jammer", vervolgt de coach. "Hij heeft hier goede en wat minder goede periodes gehad. Misschien dat ik over een tijdje de oorzaak vind van de manier waarop met Leo wordt omgegaan. Hij heeft zich hier altijd uitstekend gedragen en is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Hij heeft weer een goed seizoen gehad. Ik mag toch hopen dat mensen zijn prestaties uiteindelijk wat minder emotioneel kunnen analyseren, met wat meer mededogen."

Paris Saint-Germain kwam al snel op een 2-0 voorsprong tegen Clermont, maar verloor het competitieduel uiteindelijk met 2-3.