Schmidt onder de indruk van ex-Feyenoorder: 'Ik wist niet dat hij zó goed was'

Schmidt onder de indruk van ex-Feyenoorder: 'Ik wist niet dat hij zó goed was'

04-06-2023 10:55
68

Roger Schmidt is onder de indruk van Frederik Aursnes. De middenvelder van Benfica was volgens de voormalig trainer van PSV één van de belangrijkste schakels in zijn kampioenselftal.

Afgelopen zomer kwam Aursnes over van Feyenoord. Hij heeft zich het afgelopen seizoen ontwikkeld tot een multi-inzetbare speler. "Ik had na zijn overstap hoge verwachtingen, maar hij heeft ze nog overtroffen. Hij is zo'n speler waar we het over hadden: compleet. Voetbaltechnisch prima en fysiek sterk", aldus Schmidt in een gesprek met het Algemeen Dagblad.

Schmidt vervolgt: "Hij heeft zich bij Benfica doorontwikkeld van een controlerende middenvelder naar iemand die ook als buitenspeler uit de voeten kan én die ik als rechtsback heb gebruikt. Of we nog meer types als Aursnes op het oog hebben in Nederland? Haha, we zullen zien."

Benfica werd dit seizoen landskampioen met maar liefst 87 punten. Volgens Schmidt staat Aursnes aan de basis van dit succes. "Fredrik is een supergreep geweest, een sleutelspeler in het team. Aursnes viel me direct op toen we met PSV tegen Feyenoord speelden. Maar ik zeg eerlijk: ik wist niet dat hij zó goed was."