Van de Looi over Frimpong: 'Hij vindt dat hij bij het Nederlands elftal hoort'

Van de Looi over Frimpong: 'Hij vindt dat hij bij het Nederlands elftal hoort'

04-06-2023 11:15
102

Erwin van de Looi was niet verrast door de afmelding van Jeremie Frimpong voor Jong Oranje. De bondscoach merkt op dat de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen zichzelf rijp acht voor het grote Oranje en is kritisch op zijn verdedigende capaciteiten. 

Van de Looi is zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie, waar hem de vraag gesteld wordt of hij de afmelding van Frimpong als een verrassing heeft ervaren. "Voor mij niet helemaal", aldus Van de Looi, die na het EK Onder 21 wordt opgevolgd door Michael Reiziger. "Je proeft wel een beetje hoe hij er in staat, en wat zijn gedachten zijn. Ook wel bij vorige interlandperiodes."

"Je proeft tussen de regels door dat hij vindt dat hij bij het Nederlands elftal hoort", vervolgt de bondscoach, die van mening is dat Frimpong in principe niet zou misstaan in de selectie van Ronald Koeman. "Maar hij zou ook zeker niet misstaan op het EK met Jong Oranje in Georgië."

Van de Looi schat de back, die wel deel uitmaakte van de selectie voor het afgelopen WK in Qatar, op verdedigend vlak niet heel hoog in. "Als je spelers selecteert dan probeer je ze in hun kracht te brengen zodat ze hun sterke punten kunnen laten zien. Ik heb Jeremie vaak gezien, en waar hij goed in is, is aanvallen. Hij maakt naam in de Bundesliga omdat hij doelpunten maakt en assists geeft. Dat is allemaal in het aanvallende gedeelte. Maar waar hij kwetsbaar in is, is verdedigen."