Real neemt afscheid van trefzekere Benzema en is tweede dankzij Atlético-misstap

04-06-2023 21:07
7

Real Madrid heeft het niet op eigen kracht gedaan, maar De Koninklijke is op de tweede plek geëindigd in de Spaanse competitie. Een gelijkspel tegen Athletic Bilbao volstond bij het afscheid van de trefzekere Karim Benzema, omdat stadsgenoot Atlético Madrid in de slotfase ook punten liet liggen.

Real Madrid - Athletic Club 1-1
Voor Real was de opdracht duidelijk: bij een overwinning op Athletic zou het zeker zijn van de tweede plaats. Met Benzema, wiens afscheid op de wedstrijddag werd aangekondigd, in de basis kwam de thuisploeg vlak na rust echter op achterstand. Daardoor moest de kampioen van vorig seizoen serieus vrezen voor het weggeven van de tweede plek. De afzwaaiende Benzema stond echter nog één keer op: vanaf de stip bepaalde hij de eindstand op 1-1. Dat bleek uiteindelijk genoeg voor plek twee.

Villarreal - Atlético 2-2
Door het puntenverlies van Real kon Atlético de tweede plek dus veroveren. Dat leek ook te lukken: Los Rojiblancos stonden in de slotfase met 1-2 voor dankzij goals van Ángel Correa, maar in de slotfase ging het nog helemaal mis. Invaller Jorge Pascual maakte in blessuretijd de gelijkmaker, waardoor Atlético de tweede plek in extremis nog uit handen heeft gegeven.

Real Sociedad - Sevilla 2-1
Na de Europa League-winst van woensdag besloot trainer José Luis Mendilibar flink de bezem door zijn opstelling te halen bij Sevilla. Dat zorgde voor een matige partij van de ploeg uit Andalusië. De schade bleef uiteindelijk beperkt tot 2-1 doordat Erik Lamela nog een late aansluitingstreffer maakte. Sevilla eindigt daardoor als twaalfde, maar gaat door de Europa League-winst toch de Champions League in, net als Sociedad.