Olij ging tegen eigen intuïtie in bij penaltyreeks: 'Super dom natuurlijk'

Olij ging tegen eigen intuïtie in bij penaltyreeks: 'Super dom natuurlijk'

04-06-2023 22:25
24

Nick Olij werd zondagavond door de penaltyserie de held van Sparta, maar zijn ploeg hoopte juist niet op die beslissende reeks. De Rotterdammers trainden eerder op de strafschoppen maar die gingen lang niet zo best volgens de doelman.

"We hebben dit gisteren getraind en toen zag het er heel slecht uit", onthult Olij na afloop van het duel met FC Utrecht bij ESPN. "We keken toen nog naar elkaar en hoopten dat het echt geen penalty’s zouden worden. Als je dan ziet wat je vandaag aan strafschoppen wel maakt, dan is dit niet alleen een keepersprestatie maar een overwinning van het gehele team."

Olij geeft ook nog een inkijkje in hoe hij een penaltyserie aanvliegt. "Ik kies eigenlijk altijd op intuïtie een hoek. Dat deed ik nu de eerste drie keer fout. Ik had een blaadje gekregen, want dat had de keeperstrainer gemaakt. Bas Dost had bijvoorbeeld al zijn laatste penalty’s links genomen, maar ik zie hem aanlopen en ik dacht dat hij rechts ging schieten. Omdat op het blaadje links stond ga ik dan toch naar links, super dom natuurlijk."