Atalanta bereikt na hattrick Koopmeiners vijfde plek, ook AS Roma pakt EL-ticket

04-06-2023 23:09 Laatste update: 23:10
43

Teun Koopmeiners heeft weer eens laten zien hoe belangrijk hij is voor Atalanta Bergamo. De middenvelder schoot zijn ploeg met drie goals naar de groepsfase van de Europa League. AS Roma gaat door een overwinning in extremis met Atalanta mee, Juventus moet de Conference League in.

Atalanta - Monza: 5-2
Atalanta had alles in eigen hand op de laatste speeldag en kon bij een overwinning een Europa League-ticket veilig stellen. Monza was in eigen huis de tegenstander en er was maar één speler de grote man bij de thuisploeg, Teun Koopmeiners. De Nederlander schoot zijn ploeg in de eerste helft al naar een 2-0 voorsprong.

Andrea Colpani deed na rust nog iets terug namens Monza en Rasmus Hjolund schoot Atalanta op 3-1. Daarna was het toneel weer voor Koopmeiners die met een prachtige treffer zijn ploeg naar de vijfde plaats in de Serie A schoot en dus wacht volgend seizoen de Europa League. Andrea Petagna maakte namens Monza nog de 4-2 en Luis Muriel namens Atalanta de 5-2.

AS Roma - Spezia: 2-1
Ook AS Roma kon op de laatste speeldag zelf nog een Europa League-ticket bij elkaar verdienen. Een overwinning in eigen huis tegen Spezia was voldoende, maar dat liep even anders. Georginio Wijnaldum zag vanaf de bank hoe de bezoekers al na zes minuten 0-1 wisten te maken, maar Nicola Zalewski maakte nog voor rust de gelijkmaker.

Uiteindelijk kregen de Romeinen pas in de absolute slotfase die verlossende goal. Paulo Dybala maakte vanaf de penaltystip 2-1, waardoor José Mourinho met zijn ploeg de Europa League in mag.

Udinese - Juventus: 0-1
Juventus kon de Europa League nog halen, maar was bij een eigen overwinning op Udinese nog afhankelijk van AS Roma en Atalanta. Federico Chiesa maakte in de tweede helft de verlossende goal, waardoor de drie punten voor Juve in ieder geval binnen waren. Lange tijd betekende dat voor de ploeg van Massimiliano Allegri dat ze ook de Europa League in mochten, maar een late goal van AS Roma gooide roet in het eten. Juventus mag de Conference League in.