Zlatan Ibrahimovic stopt op zijn 41e met professioneel voetbal: 'Tijd is gekomen'

Zlatan Ibrahimovic stopt op zijn 41e met professioneel voetbal: 'Tijd is gekomen'

04-06-2023 23:31 Laatste update: 23:59
137

Zlatan Ibrahimovic stopt per direct met professioneel voetbal. Dat maakt de 41-jarige spits bekend in gesprek met zijn laatste club AC Milan. De spits kan een geweldige loopbaan overleggen, maar vindt het op zijn leeftijd genoeg geweest.

De Zweedse spits was in tranen toen hij het nieuws vertelde na afloop van de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen bij AC Milan. Eerder werd al bekend dat hij zijn geliefde club zou gaan verlaten, maar hij zet nu dus definitief een punt achter zijn imposante loopbaan. "Ik kan bijna niet ademen, omdat ik zo veel herinneringen heb in dit prachtige stadion", waren de eerste woorden van het afscheid van Ibrahimovic.

"Ik wil mijn familie bedanken voor hun geduld", ging Zlatan verder met zijn afscheid. "Mijn tweede familie, mijn teamgenoten wil ik ook bedanken. De coach, staf en de managers waren ook geweldig. Ik wil ook vanuit de grond van mijn hart de fans bedanken. Mijn tijd is gekomen om afscheid te nemen van het voetbal, maar van jullie als supporters neem ik nog geen afscheid."

De loopbaan van Ibrahimovic is één van de meest imposante uit de geschiedenis van het voetbal. De Zweed speelde voor topclubs als Internazionale, Juventus, AC Milan, FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United. Voor de ploeg uit Parijs maakte hij de meeste goals, 156 doelpunten in 180 wedstrijden. In totaal maakte hij het astronomische aantal van 493 doelpunten in alle competities. 

Als speler wist Zlatan een enorme hoeveelheid prijzen te pakken, maar enkele trofeeën blijven dus ontbreken in zijn prijzenkast. Zo won hij nooit de Champions League en lukte het hem niet om een eindtoernooi te winnen met Zweden.