'Kopenhagen neemt nog geen afscheid en hoopt op medewerking van Ajax'

'Kopenhagen neemt nog geen afscheid en hoopt op medewerking van Ajax'

05-06-2023 07:40
60

Mohamed Daramy speelde zondag in principe zijn laatste wedstrijd voor FC Kopenhagen, maar de club nam nog geen afscheid van hem. De Deense kampioen wil de 21-jarige linksbuiten namelijk dolgraag definitief overnemen van Ajax, meldt Tipsbladet.

De krant pakt uit met een grote analyse over de toekomst van Daramy, die 'voor de juiste prijs' bij Kopenhagen kan blijven. Het was wat dat betreft tekenend dat spelers als Marko Stamenic en keeper Kalle Johnsson na het duel met Randers FC (1-1) werden uitgezwaaid, maar de Deense aanvaller nog niet.

Wedden

Meer odds

Toch hangt veel af van de houding van Ajax. Mogelijk krijgt Daramy een nieuwe kans in Amsterdam, nu Sven Mislintat begonnen is als directeur voetbalzaken en er ook een nieuwe trainer komt. Tipsbladet vermoedt dat de Nederlandse topclub in dat geval alleen voor een bedrag van tien à dertien miljoen euro wil nadenken over een transfer. Mogelijk kan een doorverkoopclausule een deal wel bespoedigen.

Het is echter niet uitgesloten dat Ajax geen toekomst meer in Daramy ziet en bereid is om een klein verlies te nemen. De dribbelaar kwam in 2021 voor twaalf miljoen over van Kopenhagen. Hij tekende destijds voor vijf jaar, waardoor hij nu nog voor 7,2 miljoen op de begroting staat. De krant, die zich liet informeren door verschillende partijen in het voetbal, speculeert in dat scenario een transfersom van 4,5 tot 6 miljoen.

Bij Kopenhagen wachten ze het oordeel van Ajax over Daramy in spanning af. De Deense topclub is dolblij met de vleugelspits en staat er financieel aardig voor, mede doordat de miljoenen uit de Champions League lonken. Tegelijkertijd moet zijn salaris van twee miljoen per jaar ook in overweging worden genomen.

Daramy was goed voor acht doelpunten en zes assists in 28 competitieduels. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!