'Feyenoord zet zinnen op Japanse international in zoektocht naar linksbuiten'

'Feyenoord zet zinnen op Japanse international in zoektocht naar linksbuiten'

05-06-2023 07:56
159

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe linksbuiten uitgekomen bij Keito Nakamura. De Rotterdammers zijn 'breed overtuigd geraakt' van de 22-jarige Japanner, zo meldt 1908.nl.

Nakamura speelt momenteel voor LASK Linz, de oude club van Gernot Trauner. Voor de Oostenrijkers scoorde hij zeventien keer en gaf hij acht assists in 36 officiële duels. Daarmee heeft de eenmalig Japans international voldoende indruk gemaakt op Feyenoord, dat door een contract tot medio 2025 wel een transfersom moet betalen. Volgens 1908 bracht de Nederlandse kampioen nog geen bod uit, maar valt de naam van Nakamura geregeld.

Nakamura is geen totale onbekende in de Eredivisie. FC Twente huurde hem in het seizoen 2019/2020 van Gamba Osaka. Hij speelde zeventien competitieduels voor de Tukkers, waarvan dertien als basisspeler. Een optie tot koop werd desondanks niet gelicht, waarna de aanvaller ook nog werd verhuurd aan Sint-Truiden. In 2021 maakte hij de definitieve overstap van Osaka naar LASK Linz. 

Naast Nakamura, die recent werd opgeroepen voor de Samurai Blue, is Feyenoord momenteel serieus in de markt voor Ricardo Pepi. De Rotterdammers hebben het bod op de Amerikaanse spits verhoogd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!