Stengs miste kampioensgoal Antwerp: 'Denk dat ik nooit zoiets geks heb meegemaakt'

Stengs miste kampioensgoal Antwerp: 'Denk dat ik nooit zoiets geks heb meegemaakt'

5 juni - 10:30
3

Calvin Stengs moest de bizarre kampioenswedstrijd van Royal Antwerp wegens een schorsing vanaf de tribune volgen, maar dat zorgde zeker niet voor minder ontlading bij de vleugelaanvaller. Stengs ging vlak na het behalen van de landstitel in gesprek met VoetbalPrimeur.

Hey Calvin, gefelicteerd met het kampioenschap. Heb je ooit zoiets geks meegemaakt in het verleden?
"Dat denk ik niet, nee."

Je zat op de perstribune tijdens de wedstrijd. Veel spelers zeggen dat je veel zenuwachtiger bent als je niet mee kunt doen. Voelde dat hetzelfde voor jou?
"Sowieso, op een gegeven moment heb je adrenaline en ben je bezig in de wedstrijd. Dan heb je geen spanning meer. Maar nu, de hele wedstrijd ben je gespannen. Tot aan de laatste minuut. Toen was ik bozer, omdat we het niet leken te halen. Totdat Alderweireld hem even binnenschiet. Ik heb dat alleen niet gezien."

Je bent dit seizoen van grote waarde geweest. Kun je goed terugkijken op dit jaar?
"Ja, ik denk dat ik een slome start had, maar ik heb het daarna wel weer opgepakt en ben belangrijk geweest voor dit team. Dat we nu de dubbel kunnen winnen, dat is fantastisch en onbeschrijfelijk."

Wat is nou jullie grote kracht, waardoor jullie deze dubbel hebben kunnen pakken?
"Dat we een echt team zijn. Als er een nieuw iemand bij kwam, dan werd diegene goed opgevangen en op zijn gemak gesteld. Dit hebben we met zijn allen gedaan, met de hele staf, directie en spelersgroep."

Wat is het stempel dat Van Bommel drukt bij Antwerp?
"Dat heb ik al eens eerder gezegd, maar hij staat boven de groep en doet tegelijkertijd ook heel erg mee in de groep. Ik denk dat dat een erg goede kracht is. Tactisch staat het ook goed. Ik ben hier gewoon heel erg blij mee."

Waarschijnlijk kun je hier nu geen antwoord op geven, maar hoe zit het nu met je toekomst?
"Ik weet het nog echt niet, sorry. Het wordt het een groot feest."

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s