Ibrahimovic zwaait op eigen wijze af: 'Zei tegen mezelf: zelfs God is verdrietig'

Ibrahimovic zwaait op eigen wijze af: 'Zei tegen mezelf: zelfs God is verdrietig'

5 juni - 10:58
46

Zlatan Ibrahimovic heeft op geheel eigen wijze afscheid genomen van het voetbal. De Zweed gaf een opvallende afscheidsspeech, waarin hij wat sneertjes uitdeelde.

De 41-jarige Ibrahimovic kondigde na de laatste competitiewedstrijd van AC Milan aan dat hij stopt met voetballen. Toen de bezoekende fans van Hellas Verona hem uitfloten, sloeg Ibrahimovic meteen terug. "Jouw me maar uit. Dit is jullie moment, want jullie kunnen nu even mij zijn."

Tijdens zijn speech in San Siro had Ibrahimovic natte ogen. Op de persconferentie was dat niet bepaald het geval. "Ik wil alle journalisten bedanken voor jullie geduld, zonder mij gaan jullie minder werk krijgen. Toen ik deze ochtend opstond, regende het. Ik zei tegen mezelf: zelfs God is vandaag verdrietig."

Ibrahimovic stelde tot aan het laatste moment niemand op de hoogte van zijn besluit om te stoppen. "Zelfs mijn familie wist niet dat dit nu zou gebeuren. Ik voelde me net een zombie. Ik had de club alleen gezegd dat we iets moesten doen voor de laatste wedstrijd, maar ook zij wisten niet dat ik zou stoppen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s