Yilmaz stopt helemaal met voetballen: 'Wilde eenzelfde afscheid als Zlatan'

Yilmaz stopt helemaal met voetballen: 'Wilde eenzelfde afscheid als Zlatan'

05-06-2023 16:18
33

Na zijn vertrek bij Fortuna Sittard stopt Burak Yilmaz definitief met voetballen. Op een persconferentie heeft de 37-jarige spits dat nieuws aangekondigd. Yilmaz baalt ervan dat hij niet eenzelfde afscheid als Zlatan Ibrahimovic heeft kunnen krijgen.

Een jaar geleden kwam Yilmaz verrassend genoeg naar Fortuna, waar hij een bewogen tijd kende. In Limburg scoorde hij in totaal negen keer in de Eredivisie, maar bij de laatste wedstrijden van het seizoen liet Yilmaz zijn gezicht niet meer zien. De 77-voudig Turks international speelde zijn laatste wedstrijd als prof daardoor op bezoek bij Ajax, waar Fortuna met 4-0 verloor en Yilmaz 79 minuten meedeed.

Op een persconferentie maakt Yilmaz nu bekend dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. "Ik wilde op dezelfde manier als Ibrahimovic afscheid nemen, in een stadion, maar het mocht niet zo zijn", zegt hij. "Ik wilde ook niet via internet mijn pensioen aankondigen, ik wil jullie in de ogen aankijken. Op deze manier wil ik aankondigen dat ik mijn carrière beëindig."

Op de bijeenkomst vertelt Yilmaz ook nog kort over Fortuna. "Ik ging daarheen in verband met een nieuw project bij de club. Tijdens de laatste gesprekken beseften we dat dit er niet zou komen. Toen besloten we uit elkaar te gaan. Dat is alles." Atilla Aytekin, mede-eigenaar van Fortuna, had namelijk het ambitieuze plan om een consortium van internationale clubs om Fortuna heen te bouwen en Yilmaz daar een prominente rol in te geven. Over dat project wordt echter al een tijdje niet meer gesproken. Yilmaz laat nog in het midden wat hij nu van plan is om te doen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Burak Yılmaz (@by17)