'Promes berichtte na inbeslagname grote drugspartij: 'Winst nu door de helft''

'Promes berichtte na inbeslagname grote drugspartij: 'Winst nu door de helft''

05-06-2023 17:16 Laatste update: 17:20
130

Het Openbaar Ministerie denkt dat Quincy Promes één van twee investeerders is geweest van een partij cocaïne die in 2020 in beslag werd genomen. Het OM koppelt de voetballer aan een aantal opvallende berichten die op zijn telefoon zijn verstuurd. 

Promes wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij grootschalige drugshandel en maandag vond de eerste pro-formazitting plaats. De voetballer werd vanaf 2018 afgeuisterd en sindsdien heeft het OM naar eigen zeggen bewijs vergaard die de betrokkenheid van de verdachte aantoont. Begin 2020 werden twee partijen cocaïne in België onderschept, met een totaalgewicht van ruim 1300 kilo.

De voetballer zou 75.000 euro hebben geïnvesteerd in de partij en stuurde na de inbeslagname meerdere berichten via een Sky-telefoon die zijn betrokkenheid zou bevestigen. Het OM haalt berichten aan als "mijn jongens zijn onderweg naar Antwerpen". Na de inbeslagname van de eerste lading verstuurde Promes "mijn vorige bevalling was half mislukt. Ze kwamen in twee bakken, eentje is gevallen en eentje is geklemd. En dus mijn hele winst was door de helft", stelt het OM maandag, opgetekend door Nu.nl.

De voormalig speler van Ajax ontkent nog altijd betrokken te zijn bij de zaak. Marylio V., de andere verdachte in de zaak, ontkent eveneens alle vormen van betrokkenheid. Het OM heeft duidelijk gemaakt ook over bewijs te beschikken dat V. betrokken is bij de zaak.