Van Bommel dacht aan Raiola bij beslissende goal Alderweireld: 'Dat is een gave'

Van Bommel dacht aan Raiola bij beslissende goal Alderweireld: 'Dat is een gave'

05-06-2023 20:23 Laatste update: 22:57
24

De gedachten van Mark van Bommel gingen uit naar Mino Raiola tijdens het winnende doelpunt van zijn Royal Antwerp FC tijdens de kampioenswedstrijd tegen KRC Genk (2-2). 

Aanvoerder Toby Alderweireld scoorde in de extra tijd, waardoor de Antwerpse club kampioen van België werd. Van Bommel dacht direct aan de vorig jaar overleden zaakwaarnemer. "Hij was op de dag van de bekerfinale een jaar geleden overleden", begint de oefenmeester op de persconferentie na het kampioenschap. 

"We hadden niet veel contact, maar als hij er moest zijn, was hij er. Dat is een gave. Ik mis hem nog iedere dag. Ook nu met mijn zoon, die begeleiding had hij fantastisch kunnen doen. Dan had hij in een klap het dubbele van zijn contract geregeld", aldus een lachende Van Bommel. "Maar daar gaat het niet om, Mino is heel belangrijk geweest."

Van Bommel blikt ook terug op de oplopende spanning in de titelstrijd. Antwerp liet de eerste kans op de titel nog liggen door een late gelijkmaker van Union Sint-Gillis (1-1) ruim een week geleden. "Vorige week zat de spelersgroep zo diep. Ik zelf ook, maar dan moet ik het voorbeeld zijn voor de spelers. Maar dat kan niet, want ik zat er zelf ook doorheen."

Zijn familie was een grote steun. "Dan zit je thuis voor je uit te staren. Maandag en dinsdag zag ik het nog niet zitten, maar ze praatten op me in. Het kan nog wel, geloof erin. Bij de trainingen kwam het gevoel weer een beetje terug. Vooral door de steun van mijn dochter, twee zoons en mijn vrouw. Zij hebben me weer geholpen om weer positiever te zijn."