Mislintat-aanpak zet kwaad bloed: 'Heitinga is schofterig behandeld'

Mislintat-aanpak zet kwaad bloed: 'Heitinga is schofterig behandeld'

05-06-2023 22:23 Laatste update: 22:31
275

Rob Jansen is er heilig van overtuigd dat John Heitinga in geen enkel scenario volgend seizoen ook nog trainer van Ajax was geweest. De zaakwaarnemer van de 39-jarige oefenmeester stelt dat de Amsterdammers, en in het bijzonder directeur voetbalzaken Sven Mislintat, Heitinga 'schofterig' hebben behandeld.

Jansen laat in een interview met De Telegraaf weten dat Mislintat vanaf het eerste moment van Heitinga af wilde. "Mislintat loopt sinds 11 april rond op De Toekomst en heeft sindsdien drie keer een deel van de training van John bezocht", aldus de 67-jarige Jansen. "Nooit was hij bij een voor- of nabespreking, nooit heeft hij naar de visie van John gevraagd, nooit heeft hij met de trainer gespard over de speelwijze of de opstelling en nooit heeft hij uitgebreid met hem gesproken."

"Tot donderdag toen hij Heitinga kon vertellen dat hij kon opdonderen", vervolgt Jansen, die geen enkel goed woord over heeft voor de wijze waarop de Duitser is omgesprongen met Heitinga. "Mislintat had het over een respectvol en professioneel onderhoud. Maar ik weet wel beter. Het was heel vervelend."

Jansen neemt geen blad voor de mond in het interview. De gerenommeerd spelersagent laat zelfs het woord 'schofterig' vallen. "Maar zo is Heitinga wél behandeld: schofterig. We hebben een contract opgesteld, waarin staat dat hij de komende twee seizoenen minimaal assistent bij het eerste zou worden. Wie er ook als hoofdcoach zou worden aangesteld. Het dna van de club moest door hem worden bewaakt en daar waren de directie, rvc en Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het roerend mee eens. Maar Mislintat kwam binnen en lapt nu dat contract gewoon aan zijn laars."

Laten bungelen
Jansen stelt dat de situatie in een veel eerder stadium prima opgelost had kunnen worden. "Als hij begin april tegen John had gezegd: beste jongen, er komt een nieuwe hoofdtrainer en jij gaat hem assisteren, dan was er niks aan de hand geweest en had John hem nog een hand gegeven ook. John was bereid een stap terug te doen. Nu heeft Mislintat een kind van de club tot na de competitie laten bungelen, terwijl John meerdere keren bij de directie om eerdere duidelijkheid heeft gevraagd."