HSV grijpt opnieuw naast Bundesliga-promotie, Stuttgart veilig na nieuwe zege

05-06-2023 22:50 Laatste update: 22:58
30

HSV is er niet in geslaagd om een historische comeback neer te zetten tegen VfB Stuttgart. Na de 3-0 nederlaag in het heenduel werd er maandagavond ook in eigen huis verloren, waardoor het veroordeeld is tot nog een jaar in de Tweede Bundesliga

HSV wist wat het moest doen: de 3-0 nederlaag van vorige week donderdag wegpoetsen. Ondanks die haast onmogelijke taak was het Volksparkstadion tot de nok toe gevuld. De fans mochten hopen van een gigantische stunt toen Sonny kittel al na zes minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Een kwartier later veerde het publiek opnieuw op, toen de gelijkmaker van Stuttgart-aanvaller Serhou Guirassy werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Na de rust schoot HSV, waar Nederlander Ludovit Reis een basisplaats had, flitsend uit de startblokken. Het waren echter de bezoekers die scoorden. Enzo Millot schoot raak op aangeven van Guirassy.

Een kwartier voor tijd viel het doek voor de Hamburgers. Millot profiteerde van een fout van HSV-doelman Daniel Fernanders: 1-2. Het werd zelfs nog 1-3, dankzij een treffer van Silas Mvumpa. Stuttgart heeft zich met de zege verzekerd van nog een jaar in de Bundesliga. HSV kan zich opmaken voor het zesde seizoen op rij op het tweede niveau.