Barendrecht gaat akkoord met straf na bewuste nederlaag, maar wijst ook naar KNVB

Barendrecht gaat akkoord met straf na bewuste nederlaag, maar wijst ook naar KNVB

05-06-2023 23:32 Laatste update: 23:33
77

De KNVB heeft besloten om BVV Barendrecht vier punten in mindering te geven. De club uit de Derde Divisie krijgt die straf opgelegd omdat het eind vorige maand bewust doelpunten incasseerde, zodat het de periodetitel zou winnen. 

Barendrecht heeft in een statement laten weten de straf te accepteren, maar doet daarnaast ook een verzoek aan de KNVB om de tekortkomingen van de huidige reglementen te onderzoeken. Het desbetreffende incident voltrok zich eind mei. Barendrecht stond met nog vijf minuten te spelen met 3-1 voor, maar incasseerde daarna bewust drie doelpunten, omdat het daar met het oog op de periodetitel baat bij had. 

Wedden

Meer odds

'Het valt niet te ontkennen dat we geen weerstand hebben geboden in de slotfase onze wedstrijd tegen GVV', aldus voorzitter Jeroen Nagtegaal. 'Tot onze eigen verbazing bleek dat de regelgeving ertoe leidde dat wij bij verlies ook een minieme kans hadden op een vervangende periodetitel. Onze spelers en staf, die elk seizoen prestatieve doelen meekrijgen en daarop ook worden beoordeeld, strijden 34 wedstrijden lang om de nacompetitie te bereiken, dus als de laatste kans daartoe zich vlak voor tijd voordoet, grijpt de ploeg die aan', vervolgt Nagtegaal. 

KNVB
'Maar we zijn ook niet doof voor de kritiek dat onze opstelling niet sportief zou zijn', reageert de club zelfkritisch. Daardoor gaat Barendrecht akkoord met de straf die het opgelegd heeft gekregen. SteDoCo neemt nu de plek in van de club in de nacompetitie. Wel hoopt Barendrecht dat de KNVB de situatie goed gaat evalueren. 'Er wordt ons verweten dat we de belangen van de KNVB en/of de voetbalsport in het algemeen hebben geschaad. Wij zijn bereid om ons aandeel daarin te erkennen, maar vinden dat de bond met zijn eigen competitiemodel ook een aandeel heeft in het ontstaan van deze situatie.'