Makkelie reageert op scheidsrechterincidenten: Daar ging het bij Joey Kooij mis

Makkelie reageert op scheidsrechterincidenten: "Daar ging het bij Joey Kooij mis"

06-06-2023 08:35
71

Danny Makkelie heeft niet de indruk dat er het aantal incidenten rondom scheidsrechters is toegenomen. Recent werd Anthony Taylor belaagd na de Europa League-finale, terwijl Joey Kooij in Breda een stevige woordenwisseling had met een aantal NAC-fans.

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert Makkelie op die incidenten. "In de meeste gevallen gaat het gewoon goed, maar soms bevinden we ons wel op plekken die bepaalde risico’s met zich meebrengen. Er zijn clubs die de parkeervoorzieningen goed hebben geregeld, zodat we veilig kunnen parkeren. Maar er zijn ook clubs met stadions waar je op openbare plaatsen moet parkeren en met je sporttas dwars door het publiek heen moet. Daar ging het bij Joey Kooij mis. Helaas."

Toch denkt Makkelie dus niet dat dit probleem erger wordt. "Die indruk heb ik niet. Na Taylor en Kooij zou je dat misschien wel denken, maar we moeten niet te snel conclusies trekken op basis van twee incidenten. Maar we zien de laatste tijd wel meer agressie in stadions, en dat is wel een zorgwekkende ontwikkeling. Niet voor niets treedt de KNVB hard op tegen het gooien van bier en voorwerpen op het speelveld of naar spelers en officials."