Pastoor enorm trots op Almere: 'Van zulke teams ben ik echt heel graag trainer'

Pastoor enorm trots op Almere: 'Van zulke teams ben ik echt heel graag trainer'

6 juni - 22:54 Laatste update: 22:56
50

Alex Pastoor is zeer trots op wat Almere City dinsdagavond heeft gepresteerd in de eerste finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De 56-jarige trainer zag vanaf de bank hoe zijn ploeg met 2-0 te sterk was voor FC Emmen, maar erkent ook dat het allesbehalve gespeeld is. 

"Ik heb er geweldig van genoten", aldus Pastoor kort na afloop voor de camera van ESPN. "Ik vind dat ze met verstand hebben gespeeld hebben, maar ook met een leeuwenhart. Van zulke teams ben ik echt heel graag trainer. Daar ben ik erg trots op."

Almere zette de bezoekers in de openingsfase met de rug tegen de muur. "We hadden gezegd: we gaan volle bak", vervolgt Pastoor. "Ik vind het wel belangrijk dat ze controle over de wedstrijd zouden krijgen. Dat hadden we. Het was ook dominant, met en tegen de bal, dus wat wil je haast nog meer? Ja goals. Maar de manier waarop we wilden voetballen, dat kwam goed uit. En daar zijn we met zijn allen erg over te spreken."

Komende zondag is de return in Emmen. Pastoor is zich ervan bewust dat Almere, ondanks de goede uitgangspositie, allerminst al zeker is van promotie. "Ik heb heel veel vertrouwen in de mensen met wie we werken en dat ze doen wat er gevraagd wordt, maar ik ga ervan uit dat Emmen de messen zal slijpen. En in deze vier dagen gaan wij ook even de messen slijpen."