Lukkien gelooft nog heilig in lijfsbehoud Emmen: 'Staat zondag een andere ploeg'

Lukkien gelooft nog heilig in lijfsbehoud Emmen: 'Staat zondag een andere ploeg'

6 juni - 23:32
60

Dick Lukkien vindt dat FC Emmen dinsdagavond 'verdiend' heeft verloren van Almere City. De trainer van de verliezende ploeg stelt dat er komende zondag op De Oude Meerdijk uit een ander vaatje moet worden getapt. 

Lukkien was vooral niet te spreken over het eerste bedrijf, waarin Emmen zich liet aftroeven door het overtuigend spelende Almere. "Apathisch, afwachtend, zeker de eerste helft", aldus Lukkien voor de camera van ESPN. "Ik heb ze wel even verteld hoe ik erover denk. Als je het hele jaar strijd tegen die onderste plekken en dan een tweeluik met NAC Breda goed doorkomt, moet je er gewoon staan. Dan moet je leveren. Doen wat je kunt."

Emmen kreeg na ruim een uur spelen de 1-0 om de oren. Spits Richairo Zivkovic beging een overtreding in zijn eigen strafschopgebied en veroorzaakte daarmee een strafschop. "Dat deed hij gewoon niet goed, maar nogmaals: als ploeg was het vanavond niet goed genoeg, waardoor we met 2-0 verliezen."

Het eindresultaat was dan ook een logische afspiegeling van het spelbeeld, concludeert Lukkien, die komende zondag voor het laatst als Emmen-trainer aan de kant staat. "Een verdiende overwinning voor Almere, maar zondag staat er een andere ploeg, dat kan ik je beloven. Ik geloof in mijn ploeg, maar het is ook simpel: Almere heeft zich een hele goede positie verworven. Maar die wedstrijd is absoluut nog niet gespeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s