'Verval van Ajax is bizar, Van den Boomen typische Feyenoord-transfer uit 2006'

'Verval van Ajax is bizar, Van den Boomen typische Feyenoord-transfer uit 2006'

07-06-2023 14:14
206

De transfer van Branco van den Boomen naar Ajax is een veeg teken aan de wand voor de Amsterdammers. Dat vindt althans Hugo Borst, die spreekt van een bizar verval in de Johan Cruijff Arena. 

"Als je Ajax vergelijkt met 2019, de halve finale van de Champions League. Dan zaten ze tegen FC Twente (3-1 verlies) op tien procent daarvan. Dat is een bizar verval in vier jaar, dat mag gewoon niet gebeuren", begint Borst in gesprek met Voetbal International, nadat hij VI's Prominenten Voorspellen 2022/23 heeft gewonnen.

"Natuurlijk is het voetbal, het kan snel gaan. Maar hoe het in Amsterdam bestuurlijk, op moreel vlak én op het veld is gegaan, dat is beschamend", vervolgt de journalist, schrijver en presentator. "Typisch een kwestie van niet op tijd doorselecteren. Ik denk dat Erik ten Hag en Marc Overmars Ajax groot hebben gemaakt. Bij Feyenoord kwamen Dennis te Kloese en Arne Slot en is alles omgedraaid."

Borst lijkt weinig optimistisch over de kansen van de Amsterdammers in het nieuwe seizoen. "Het is soms bizar om mee te maken hoe het in de voetballerij van toevalligheden en enkele personen aan elkaar hangt. Feyenoord is Ajax geworden en Ajax Feyenoord. De transfer van Branco van den Boomen is typisch een Feyenoord-transfer uit 2006…"