De Mos waarschuwt Bosz voor 'Calimerogedrag' van PSV-supporters

De Mos waarschuwt Bosz voor 'Calimerogedrag' van PSV-supporters

07-06-2023 14:26
146

Aad de Mos denkt dat PSV voor een cultuurshock zorgt als Peter Bosz daadwerkelijk de nieuwe trainer wordt. De analist vindt dat de 59-jarige Apeldoorner helemaal niet bij de Eindhovenaren past.

De Mos verwacht bovendien dat Bosz met de nodige scepsis wordt ontvangen in Eindhoven en omgeving. "Het is moeilijk, een hele rare situatie. Het is Calimerogedrag. Ben je een oud speler of kom je uit Brabant, dan ben je goed. Maar heb je een Ajax-verleden, dan komt dat altijd weer boven. Dat blijft altijd een vervelend iets", zegt de oud-coach van PSV tegen het Algemeen Dagblad.

Ook de manier van spelen kan volgens De Mos tot problemen leiden. "Qua stijl past het helemaal niet. Ze zijn hier opgegroeid met 4-4-2, waarbij het hele team werkt voor twee spitsen. Hij gaat natuurlijk rond de middenlijn spelen, met drie aanvallers, dat is een cultuurshock hier."

Volgens meerdere media ligt Bosz inmiddels op pole position om de nieuwe trainer van PSV te worden. Beide partijen zijn druk in conclaaf over de voorwaarden.