'Real Madrid en Dortmund bereiken akkoord over toptransfer van Bellingham'

'Real Madrid en Dortmund bereiken akkoord over toptransfer van Bellingham'

07-06-2023 15:22
54

Real Madrid en Borussia Dortmund hebben een akkoord bereikt over de transfer van Jude Bellingham. Het gerenommeerde The Athletic meldt dat de negentienjarige middenvelder komend seizoen definitief voor de Koninklijke speelt. 

Volgens The Athletic is er sprake van 'één van de grootste deals ooit voor beide clubs'. Real Madrid betaalt meer dan honderd miljoen euro voor Bellingham, die in de komende dagen de medische keuring ondergaat in de Spaanse hoofdstad. De overstap van de Engelse international hing al weken in de lucht, nadat hij zelf zijn zinnen had gezet op Real en reeds een persoonlijk akkoord bereikte.

Mede daardoor besloten andere geïnteresseerde clubs, waaronder Manchester City en Liverpool, geen bod uit te brengen op Bellingham, die is uitgegroeid tot één van de meest begeerde middenvelders ter wereld. Het jeugdproduct van Birmingham City speelde sinds 2020 voor Die Borussen. Dit seizoen was hij goed voor veertien doelpunten en zeven assists in 42 officiële duels. Wel liep hij tijdens de dramatische slotdag de Bundesliga-titel mis met de club.

Bellingham is het volgende toptalent dat de komende jaren een belangrijke rol moet gaan spelen op het middenveld van Real Madrid. De afgelopen jaren versterkte de Spaanse grootmacht zich al met Eduardo Camavinga en Aurélien Tchouaméni. Zij moeten in de toekomst Luka Modric en Toni Kroos doen vergeten.

De toptransfer lijkt ook gevolgen te hebben voor Ajax. Die Schwarzgelben willen met de Bellingham-miljoenen aankloppen voor Edson Álvarez.