'Slot was veel met me bezig en nog steeds, zodat ik beter word in kleine ruimte'

'Slot was veel met me bezig en nog steeds, zodat ik beter word in kleine ruimte'

07-06-2023 17:54
16

Mats Wieffer kreeg al snel het gevoel dat hij wel meekon met het niveau van Feyenoord. Na zijn overstap van Excelsior had de middenvelder wel nog wat moeite met trainingsvormen in de kleine ruimte, maar trainer Arne Slot bood hem de helpende hand. Ook is Wieffer blij met een compliment van Orkun Kökcü.

Wieffer speelde een jaar geleden nog in de Keuken Kampioen Divisie, maar afgelopen seizoen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde bij Feyenoord. In gesprek met Voetbal International krijgt de international de vraag wanneer hij doorkreeg dat hij wel meekon op het niveau van de landskampioen. "Eigenlijk toch best wel snel, zeker als we tijdens trainingen in grotere ruimtes speelden. Moeilijker werd het in de kleine oefenvormen, als de ruimtes beperkt waren. Had ik wat meer moeite met het kijken en weten waar ik zelf stond ten opzichte van teamgenoten."

"De trainer is veel met me bezig geweest en nog steeds: dat ik beter word in die kleine ruimte", gaat Wieffer verder. "Zeker in de voorbereiding trainden we juist veel op die manier. Ik ben dus wel een aantal keer gefrustreerd geraakt als het niet liep zoals ik wilde. Ik merk nu dat het een kwestie is van doen, van vaak in die situaties terechtkomen. In kleine ruimtes moet je juist nog vaker om je heen kijken. Het gaat steeds beter, maar het moet nóg beter."

Orkun Kökcü liet recent weten dat hij beter speelt door Wieffer. Daar is de man uit Borne blij mee. "Mooi dat hij dat zegt, want ik probeerde hem inderdaad veel aan de bal te laten komen. Orkun is een speler die de bal altijd wil hebben. Oké, dan zorg ik wel dat de restverdediging goed staat, dacht ik steeds. Doordat ik wat meer gecontroleerd speelde, kon Orkun vrijer in zijn hoofd zijn en als hij dat is, kan hij geweldig voetballen."