Messi geeft uitleg over transfer: 'Ik wilde niet hetzelfde meemaken bij Barça'

Messi geeft uitleg over transfer: 'Ik wilde niet hetzelfde meemaken bij Barça'

07-06-2023 21:15 Laatste update: 21:20
133

Lionel Messi heeft tekst en uitleg gegeven over zijn transfer naar Inter Miami FC. De 35-jarige Argentijn laat de Europese velden na 23 jaar achter zich en gaat aan de slag in de Verenigde Staten.

"Ik ga niet terug naar Barça, ik ga naar Inter Miami", luidt de kop van Mundo Deportivo, het medium waar Messi een exclusief interview aan geeft en bevestigt dat hij naar Amerika trekt. "Ik wilde heel graag terugkeren, ik was enthousiast om terug te keren, maar ik wilde niet weer in dezelfde situatie terechtkomen bij Barcelona als rondom mijn afscheid", stelt hij, refererend aan zijn min of meer noodgedwongen vertrek door financiële problemen.

Wedden

Meer odds

"Ik heb gehoord dat ze spelers moesten verkopen of dat andere spelers salaris moesten inleveren", vervolgt Messi. "Daar wilde ik geen aandeel in hebben. Bovendien: toen ik vertrok, had LaLiga ook gezegd dat alles in orde was. Maar uiteindelijk kon ik toch niet ingeschreven worden. Ik wilde nu dus mijn eigen beslissing nemen en daarom heb ik niet voor Barcelona gekozen. Het had me geweldig geleken om weer voor de club te spelen, maar het kon gewoon niet."

Als het aan Messi ligt, keert hij in de toekomst wel terug bij Barcelona. "Een terugkeer in een andere rol? Ja, natuurlijk zou ik dat graag willen. Het staat al vast dat we na mijn carrière in Barcelona gaan wonen en hopelijk kan ik op een dag iets bijdragen aan de club waar ik van hou."

Hereniging
In buitenlandse media circuleert dat Sergio Busquets en Jordi Alba met Messi meegaan naar Inter Miami. "Nee, ieder zoekt zijn eigen toekomst", ontkracht Messi die berichtgeving. "Natuurlijk ben ik op de hoogte van wat zij gaan doen, maar we hebben nooit afgesproken ergens samen heen te gaan. Ik heb mijn beslissing voor mezelf genomen."