Messi ontkent geldkwestie: 'Dan was ik wel naar Saudi-Arabië gegaan'

Messi ontkent geldkwestie: 'Dan was ik wel naar Saudi-Arabië gegaan'

07-06-2023 21:44
48

Lionel Messi ontkent dat hij voor het geld naar Inter Miami FC trekt. De Argentijnse superster wilde dolgraag naar FC Barcelona, maar dat bleek een onmogelijke operatie.

Met Barcelona heeft Messi gesproken, al ging dat nooit over financiële zaken. Hoewel de intentie er was om terug te keren in Catalonië, was dit niet haalbaar. "Ik heb nooit met Barcelona onderhandeld over salaris. Als ik mijn keuze op basis van geld zou maken, was ik wel naar Saudi-Arabië gegaan", laat Messi in een exclusief interview optekenen door Mundo Deportivo.

"Ik heb nog een aanbieding gekregen van een ander Europees team, maar daar heb ik niet eens naar gekeken. In Europa zou ik alleen voor Barcelona willen spelen", licht Messi zijn keuze voor Inter Miami FC verder toe. "Ik wil het voetbal nu op een andere manier beleven en meer van het leven en mijn gezin genieten."

Afscheid bij Barcelona
Eind vorige maand namen Sergio Busquets en Jordi Alba afscheid van Barcelona. Vijf jaar geleden zwaaide Andrés Iniesta al op grootse wijze af. "Ik had het prachtig gevonden om ook een afscheid te krijgen als hen. Daarom ben ik heel blij dat mijn naam nog altijd in Camp Nou gescandeerd wordt. Het was een gek idee om te horen dat Barcelona-fans mijn naam zongen... Ik was er niet bij."