West Ham hekelt gedrag eigen aanhang en gaat optrekken met Tsjechische politie

West Ham hekelt gedrag eigen aanhang en gaat optrekken met Tsjechische politie

07-06-2023 23:35
22

West Ham United keurt het gedrag van een deel van de in Praag aanwezige aanhang ten zeerste af. Kort na het winnen van de Conference League komen The Hammers met een statement.

Tijdens de finale tegen Fiorentina, die met 1-2 gewonnen werd, werden er vanuit de West Ham-vakken constant objecten gegooid. Na iets meer dan een halfuur liep Fiorentina-verdediger Cristiano Biraghi zelfs een flinke hoofdwond op. 'West Ham veroordeelt het gedrag van een klein aantal individuen dat tijdens de finale van vanavond voorwerpen op het veld gooide', klinkt het in een verklaring.

'Deze acties horen niet thuis in het voetbal en vertegenwoordigen op geen manier de waarden van onze club en het grootste deel van onze supporters, dat zich uitstekend heeft gedragen in Praag en tijdens onze laatste twee jaar in de Europese competities.' Samen met de Tsjechische politie gaat West Ham de daders proberen te identificeren. Als dat lukt, worden er stadionverboden uitgedeeld. 'Want er is geen ruimte voor dit soort gedrag bij West Ham United.'

Door een laat doelpunt van Jarrod Bowen trok West Ham aan het langste eind. Voor woensdagavond werd de laatste grote prijs in het seizoen 1979/1980 gepakt.