'Gorter keert terug bij Ajax en wordt volwaardig lid van de Amsterdamse selectie'

'Gorter keert terug bij Ajax en wordt volwaardig lid van de Amsterdamse selectie'

08-06-2023 06:45
73

Jay Gorter keert deze zomer terug bij Ajax en zal niet verder worden verhuurd of verkocht. Technisch directeur Sven Mislintat staat erop dat de 23-jarige doelman een volgende kans krijgt bij de Amsterdammers. 

Gorter kwam het afgelopen halfjaar uit voor het Schotse Aberdeen, maar volgens De Telegraaf melden bronnen binnen de club dat de Nederlander terug zal keren als volwaardig teamlid. Gorter mocht het vorig seizoen opnemen tegen Remko Pasveer om eerste doelman te worden. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tegen PSV, maakte de doelman echter een ongelukkige beurt en werd hij terug naar de bank verwezen. 

Met de komst van Gerónimo Rulli was een basisplek verder dan ooit en werd Gorter aan Aberdeen verhuurd. De Schotse ploeg werd derde in de competitie. Met het vertrek van Maarten Stekelenburg is er weer een plek open bij Ajax voor Gorter. Pasveer verlengde in mei zijn contract met een extra seizoen tot 2024. 

De sluitpost begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax, maar nam na vier jaar afscheid om bij AFC en AZ te spelen. De doelman brak door bij Go Ahead Eagles en werd in 2021 door Ajax opgepikt. De Amsterdammers legden ongeveer één miljoen euro neer voor Gorter.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!