'Barça loopt Messi mis, maar ontvangt wel terugkeerwens van andere wereldster'

'Barça loopt Messi mis, maar ontvangt wel terugkeerwens van andere wereldster'

08-06-2023 07:42 Laatste update: 08:45
25

Neymar heeft zich bij FC Barcelona aangeboden na het besluit van Lionel Messi, meldt Diario Sport. De Braziliaanse vedette lijkt uitgespeeld bij Paris Saint-Germain en zou graag willen terugkeren naar Catalonië. 

Neymar speelde tussen 2013 en 2017 bij Barcelona, maar vertrok naar Paris Saint-Germain om uit de schaduw van Messi te stappen. De Catalanen trokken de laatste maanden hard aan de Argentijnse aanvaller, maar woensdag werd bekend dat Messi voor een avontuur bij Inter Miami CF kiest. Door het besluit van Messi wil Neymar nu graag terugkeren bij de club waar hij vier jaar lang de velden onveilig maakte.

Voor Barcelona is het een prioriteit om een linksbuiten te halen en een vervanger voor Sergio Busquets binnen te slepen. Het salarishuis van de club is voldoende in orde om een ster als Neymar terug te halen, maar de voorwaarden van PSG en de speler zelf zouden een overstap kunnen bemoeilijken. Bovendien raakte Neymar in februari geblesseerd aan zijn enkel en miste de speler de laatste vijftien wedstrijden van de Parijzenaren.

Vanwege het mislopen van Messi zijn er meer financiën beschikbaar bij Barcelona dan gedacht, waardoor de club de plannen moet aanpassen. Ook Bernardo Silva van Manchester City staat hoog op de lijst om naar Catalonië te komen.