'Zevende Nederlandse club dient zich aan: Diemers kan binnenlandse transfer maken'

'Zevende Nederlandse club dient zich aan: Diemers kan binnenlandse transfer maken'

08-06-2023 16:18 Laatste update: 16:24
59

Vitesse wil Mark Diemers inlijven. De Arnhemmers hebben concrete interesse in de 29-jarige middenvelder, die eind deze maand uit diens contract bij Feyenoord loopt.

Naast Vitesse zijn er ook andere Eredivisie-clubs met belangstelling voor Diemers, meldt Voetbal International. De middenvelder, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor FC Emmen, is in gesprek met Vitesse, maar moet de knoop over zijn toekomst nog doorhakken. Door zijn transfervrije status heeft Feyenoord geen zeggenschap meer in zijn keuze.

Diemers kan in Arnhem de opvolger van Matús Bero zijn. De Slowaakse aanvoerder is gratis vertrokken bij Vitesse, waardoor er een vacature is vrijgekomen. Vitesse kan in Nederland de zevende club worden. Eerder speelde hij ook voor SC Cambuur, FC Utrecht, De Graafschap en Fortuna Sittard.

Voor Diemers is het seizoen nog niet ten einde. Komende zondag komt hij met Emmen in de allesbeslissende play-off-wedstrijd tegen Almere City in actie. De ploeg van Dick Lukkien moet dan een 2-0 achterstand zien goed te maken.

Recent vertelde Diemers al aan VoetbalPrimeur dat hij niet bij Emmen blijft. "Ik denk niet dat ik bij Emmen blijf, maar je weet het nooit natuurlijk. Ik wil kijken of ik een stapje hogerop kan maken. Wellicht in het buitenland. Het is afwachten wat er komen gaat."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!